Agız Kokusu ve Kokudan Kurtulmanın Yolları

Ağız Kokusunun Sebepleri ve koku türü

  • Karaciğer yetmezliği,
  • Özellikle sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlar
  • Şeker hastalığı (aseton kokusu gibi),
  • Böbrek yetmezliği (balık kokusu gibi),
  • Metabolizma bozuklukları (teşhisi zor olabilir, zaman zaman ortaya çıkan kötü bir balık kokusu),
  • Açlık, diyet, ağız kuruması, oruçlu olmak (Sıvı gıda eksikliklerinde vücuttaki yağ ve protein çözünmeye başlar, bu metabolizmanın yan ürünleri, kötü ağız kokusu olarak yansır).
  • Yemek kaynaklı kokular

    Sarımsak, soğan, köri, balıklar ve bazı peynir türleri nefesi toksik bir yapıya dönüştürebilmektedir.

    Bu etki yaklaşık 24 saat sürebilmektedir. Bu durumda önleyici bir takım tedbirler almak mümkündür

  • Elma, armut, havuç ve turp da nefes tazelemekte ve temizlemekte etkilidir.
  • Nane Filizleri
  • Tarçın veya nane aromalı sakız
  • Limon, limon şekerleri
  • Maydanoz
  • Anason, kakule, kişniş, rezene
  • Yoğurt
  • Bir Cevap Yazın

    Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

    WordPress.com Logosu

    WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Twitter resmi

    Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Facebook fotoğrafı

    Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Google+ fotoğrafı

    Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Connecting to %s

    %d blogcu bunu beğendi: